ORAC Kiadó

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a Novissima jogi-gazdasági könyvesbolt július 12-én (pénteken) és július 18-19-ig zárva tart.

Május közepén jelent meg az Akadémia honlapján a 2023. június 1-től hivatalos jogi folyóiratlista. Az a megtiszteltetés érte kiadónkat, hogy a lista szerint összesen négy folyóiratunk kapott hazai 'A' kategóriás besorolást: a Magyar Jog, a Jogtudományi Közlöny, a Közjogi Szemle és az Európai Jog. Emellett számos lapunk a ’B’, a ’C’ vagy a ’D’ kategóriába került.

A besorolás egyrészt visszajelzés a folyóiratok tudományos minőségével és elismertségével kapcsolatban, másrészt a jogtudósi ambíciókkal rendelkező szerzők számára rendelkezik kiemelt jelentőséggel, hiszen a tudományos fokozatok és címek megszerzéséhez követelmény a besorolt lapokban történő publikálás. Harmadrészt az egyetemi oktatók teljesítményértékelési rendszerében is szerepet játszik, hogy publikációik a minősített folyóiratokban kerülnek-e közlésre. 

Kiadónk a megtiszteltetéssel együtt járó felelősséget átérezve a közelmúltban létrehozta szaklapjainak online publikációs oldalát, a szakcikkadatbazis.hu-t. Következő lépésként a jövőben megkezdjük a lapok indexálását is, első lépésként már a nyártól kezdődően DOI azonosítóval látjuk el a publikációkat.

A szakcikkadatbazis.hu oldalon egyébként vendégfolyóiratok is, így többek között további öt hazai 'A' kategóriás jogi szaklap kutatható: az Állam- és Jogtudomány, a Glossa Iuridica, a Iustum Aequum Salutare, a Jura és a Miskolci Jogi Szemle.