Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A nemzetközi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, egyre kívánatosabb, hogy a jogászok rendelkezzenek némi jogi pszichológiai szakértelemmel annak érdekében, hogy jobban megértsék 

  • a jogi és szűkebben véve a bírói döntéshozatal pszichológiai vonatkozásait;
  • a bírók, a tanúk és egyéb jogi szereplők pszichológiai dinamikáját;
  • a megtévesztés felismerésének pszichológiáját;
  • a jogi történetmesélésben rejlő erőket.

Ennek a gondolatnak a szellemében született meg képzésünk, amelynek nem titkolt célja, hogy megmutassa a jogászok számára, miként alkalmazhatók hatékonyan a pszichológia alapelvei a jogi gyakorlatban. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevők kézzelfogható, praktikus tudással távozzanak a képzésről, amelynek alappilléreit az empirikusan alátámasztott kognitív pszichológiai és szociálpszichológiai ismeretek adják. 

Kinek ajánljuk?

Minden olyan jogász érdeklődésére számítunk, jogterülettől függetlenül, aki szeretné jobban megismerni a jogi eljárásokban szereplők döntései mögött meghúzódó pszichológiai mozgatórugókat, legyen szó polgári vagy büntető peres eljárásról, valamely hatóság eljárásáról vagy akár egy cég belső vizsgálatáról. A képzés célja az azonnal hasznosítható ismeretek átadása. 

Lemondási határidő: a workshopot megelőző egy héttel. Ezen időponton túli lemondást nem áll módunkban elfogadni, és a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk.


* Az ORAC Kiadó a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési hely, AK001010/2020 akkreditációs számon került nyilvántartásba. Az Oktatási és Akkreditációs Bizottság a Képzési Eseményt NY002096/2022 számon vette nyilvántartásba.
A képzés szakmai felelőse és oktatója:
dr. Vajda János

Vajda János lassan húsz éve praktizáló ügyvéd Budapest egyik nagy múltra visszatekintő irodájában, egyben kognitív pszichológus, aki a Maastrichti Egyetem kifejezetten jogi pszichológiára összpontosító mesterképzését végezte el. A téma iránti tudatosság növelése és edukáció céljából elindította www.thelegalpsychology.com/hu/ nevű tudástárat.


9.00–9.30 Regisztráció, reggeli kávé

9.30–11.00 Kognitív torzítások a jogi eljárásokban
Hogyan válhat a psziché az ügyünk legfőbb ellenségévé, és mit tehetünk ügyvédként annak érdekében, hogy ez ne következzen be? Hogyan fordíthatjuk előnyünkre a helyzeteket, amikor az elme a rövidebb utat választja? 

11.00–12.00 Tárgyalótermi játszmák és jogi sztorik
Hogyan csúszik félre a legtökéletesebben kidolgozott jogi érvünk, és miért értik félre a bírók, amit mondani szeretnénk? Hogyan mondhatnánk el úgy érveinket, hogy azokat valóban megértsék? Hogyan állíthatjuk a szolgálatunkba a történetmesélés erejét, és melyek a meggyőzés pszichológiai eszközei?

12.00–13.00 Ebédszünet

13.00–15.00 A tanúk pszichológiája
Hogyan válik a nem emlékező, a túl jól emlékező, a keresztkérdések alatt összeomló és a valóságot konstruktívan értelmező tanú és ügyfél szempillantás alatt jogi kockázattá, és hogyan kerülhetjük el a pszichológia segítségével a kellemetlen tárgyalótermi meglepetéseket? Hogyan ismerjük fel a megtévesztést, a hazugságot, és hogyan hozzuk ki a legtöbbet egy tanú/ügyfél meghallgatásából profi interjútechnikák segítségével?

15.00–17.00 Az ügyvédi munka kognitív csapdái
Az ügyvéd is ember, és bár hajlamosak vagyunk magunkat a munkánk során racionális döntéshozónak látni, ettől távolabb nem is állhatnánk az igazságtól. Bár a legjobb szándék vezérel minket, ránk is leselkedik a kognitív torzítások és az elfogultság veszélye. Hogyan kerülhetjük el ezeket a veszélyeket, és hogyan hozhatunk jobb és megalapozottabb jogi döntéseket?


  • A képzés szakmai felelőse és oktatója: dr. Vajda János, aki lassan húsz éve praktizáló ügyvéd Budapest egyik nagy múltra visszatekintő irodájában, egyben kognitív pszichológus, aki a Maastrichti Egyetem kifejezetten jogi pszichológiára összpontosító mesterképzését végezte el. A téma iránti tudatosság növelése és edukáció céljából elindította www.thelegalpsychology.com nevű tudástárat.

Helyszín


Jelentkezési lap

Jelentkezés esetén kérjük, töltse le a jelentkezési lapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Jelentkezési lap
letöltése (PDF)
Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.