ORAC Kiadó

2019. augusztus 17-én módosult a Cvhr.: 

  • a nyomtatványon ezentúl nem kell/nem lehet megadni a cég hivatalos elektronikus elérhetőségét (59-es rovat), ez az adat a rendelkezési nyilvántartásból érkezik a cégjegyzékbe; és 
  • az egyéni cég és a korlátolt felelősségű társaság tagjának adatainál megadható az egyéni vállalkozó nyilvántartási száma (ez egy 1-19 karakterhosszúságú számsor lehet).

A Jogkódexen kizárólag ennek az új sémának megfelelő, módosított cégeljárási nyomtatványok érhetőek el új nyomtatványként a mai nappal kezdődően.


Amennyiben Ön már elkészítette a beadandó nyomtatványát az elmúlt napokban (azaz még a régi séma szerint), akkor: 

  • ezeket a korábbi séma szerinti nyomtatványokat szeptember 17-ig (ez az utolsó nap) még befogadja a cégbíróság, tehát eddig beadhatóak jelenlegi formájukban;
  • ezeknek a korábbi séma szerint kitöltött nyomtatványoknak megnyitásakor a Jogkódex az adatok új sémába betöltését – a megszokottaknak megfelelően – automatikusan elvégzi.

Amennyiben az új sémának megfelelő nyomtatvány e-aktába csatolása során ezt a hibaüzenetet 


látja, akkor – azt a tájékoztatást kaptuk – „a beillesztést lehet folytatni ettől függetlenül és az így összeállított akta beküldhető a cégbíróságra, az ott lévő ellenőrzés megfelelően kezeli az új nyomtatványokat”.

Amennyiben a cégeljárási nyomtatványok kitöltése során bármilyen problémába ütközik, a helpdesk@hvgorac.hu email címen tud segítséget kérni.