ORAC Kiadó

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a Novissima jogi-gazdasági könyvesbolt július 12-én (pénteken) és július 18-19-ig zárva tart.

A Magyar Ügyvédi Kamara 2023 decemberében a versengő ajánlatok közül az ORAC Kiadó ajánlatát választotta arra, hogy 2024-ben az ügyvédséget – kizárólagos jelleggel – jogiadatbázis-szolgáltatással ellássa. Kiadónk terméke, a Jogkódex ezzel a legnagyobb létszámú jogászi hivatásrend munkaeszközévé vált. Összesen mintegy tizenhatezer ügyvédi kamarai tag mint potenciális felhasználó éri majd el a Jogkódexet: ügyvédek, alkalmazott ügyvédek, európai közösségi jogászok, alkalmazott európai közösségi jogászok, külföldi jogi tanácsadók, ügyvédjelöltek, kamarai jogtanácsosok és jogi előadók. A szolgáltatási szerződés értelmében egyidejűleg kilencezer jogosult kapcsolódhat az adatbázishoz. Az ügyvédség ún. JogTudor programjáról itt olvashat részleteket.

Mi a Jogkódex? Egyrészt a jogszabályok és egyéb jogforrások kutatására szolgáló szoftver (itt tesztelhető), amelyben a jogszabályokhoz kapcsolódó bírói gyakorlatot megtestesítő összes eszköz is strukturáltan elérhető: anonim bírósági határozatok, precedens és precedensképes határozatok, BH-k, jogegységi határozatok stb. A szolgáltatás másrészt hatalmas online jogi tudástár az ORAC Kiadó folyamatosan frissülő nagykommentáraival, szakkönyveivel, folyóirataival, iratmintatáraival, valamint a cégeljárásban használatos formanyomtatványkitöltővel. Az ORAC Kiadó az ország legnagyobb jogi szakirodalmi portfóliójával rendelkezik, amelynek jelentős része online elérhető a Jogkódexen. 

Az ORAC Kiadó immár két jogászi hivatásrend jogiadatbázis-szolgáltatója: az ügyvédségé és a közjegyzőké. A Kiadó munkatársai büszkék az elért eredményekre, egyúttal remélik, hogy a piac más területein (az államigazgatásban és az igazságügyi szerveknél) is előbb-utóbb verseny alakul ki. Érdemes időnként felülvizsgálni a több évtizedes előfizetési szerződéseket, mert elképzelhető, hogy az derül ki, hogy az ORAC Kiadó Jogkódex terméke mind a díjazásban, mind az elérhető tartalomban a legkedvezőbb megoldás!