Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A szabályok egységes szerkezetbe foglalása mellett új jogintézmények kerülnek bevezetésre, a járulékalap és a járulékkulcs is változott

2020. július 1-jétől új Tb.tv. szabályozza a társadalombiztosítás keretében létrejövő jogviszonyokat, a foglalkoztatók, a biztosítottak és a kockázati közösségbe bevont más személyek kötelezettségeit, valamint a társadalombiztosítási ellátások körét.

A szabályok egységes szerkezetbe foglalása mellett új jogintézmények kerültek bevezetésre, a járulékalap és a járulékkulcs változása pedig a családi járulékkedvezmény magasabb összegű igénybevételét eredményezheti. A nyugdíj mellett munkát végző személyek teljes járulékmentességet élveznek. A változások a foglalkoztatók és foglalkoztatottak mellett a vállalkozókat, a mezőgazdasági őstermelőket és a magánszemélyeket is érintik.

Kiadványunkban a foglalkoztatók feladatai ellátásához szükséges tudnivalókat tárgyalják szakértő szerzők.

A gyakorlati jogalkalmazás elősegítése érdekében az alkalmazandó szabályokat magyarázatokkal, példákon keresztül bemutatva ismerteti a könyv.

Kitérünk a külföldi személyek foglalkoztatásához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókra és a nemzetközi jogalkalmazás egyes kérdéseire.

A társas vállalkozásokra, társas vállalkozókra speciális szabályok vonatkoznak, amelyeket rendszerszerűen, önálló fejezetben talál az Olvasó.

A társadalombiztosítás ellátásaival azonban csak ott, és annyiban foglalkozik a könyv, amennyiben az a biztosítási kötelezettséget vagy a járulékfizetést érinti.

JogTudor program kedvezményt kiadónk csak a saját könyveire biztosítja. Ez a könyv nem (vagy nem kizárólag) az ORAC Kiadó kiadványa, így ezt a kedvezményt nem tudja igénybe venni.

Kiadvány
ISBN 978 963 638 595 8
Megjelenés éve 2020
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 112


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.