Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Kötetünk segítséget kíván nyújtani egyrészt az egyetemi vizsgára történő felkészüléshez, másrészt a jogi szakvizsga teljesítéséhez. Azok az ismeretek találhatók meg benne, amelyek elvezethetik az olvasót ennek a diszciplínának, jogi szakvizsgatárgynak akár a mélyebb megismeréséhez is. Az ismeretközlés olyan módszerét választottuk, amely elsődlegesen az egyetemi oktatás céljait szolgálja, de a szakvizsga sikeres teljesítését is elősegítheti.

Kötetünk egy olyan szakmai területről ad képet, amelynek állandó tökéletesítését a társadalom és más tudományok viszonylatában mindig szem előtt kell tartanunk. A tudománytól olyan, a tájékozódást is szolgálni alkalmas műveket igényel a társadalom, amelyek nemcsak elvont törvényszerűségeket, általános elvek kutatását és kritikáját, jogszabályok dogmatikus elemzését adják, hanem a jogintézmények rendszerbe foglalásával, fejlődésük világos leírásával mutatják be az adott jogterületet.

A 2012-es Büntető Törvénykönyv, valamint a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény, továbbá az ezeket módosító törvények jelentős mértékben érintették, változtatták meg a büntetés-végrehajtási jogot. Könyvünk a hatályos törvényt, azaz a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvényt ismerteti, kiegészítve a kapcsolódó jogszabályok vonatkozó részeivel.

Részlet a kötet előszavából


Kiadvány
ISBN 978 963 258 548 2
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 384

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.