Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Ez a könyv az első átfogó magyar nyelvű kommentár az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez. A tudomány és a gyakorlat elismert képviselői tudományos igényességgel írták, elsősorban a gyakorlati szakemberek számára. Bírák, ügyvédek, ügyészek, rendőrök, büntetés-végrehajtási intézetek és civil szervezetek munkatársai egyaránt használhatják napi munkájuk során. A kommentár cikkenként magyarázza az Egyezményt az Emberi Jogok Európai Bírósága esetjoga alapján, külön figyelmet fordítva a Magyarországot érintő ügyekre.

Különös jelentőséget ad ennek a kötetnek, hogy 2021. augusztus 1-én hatályba lépett az Egyezmény 15. Kiegészítő Jegyzőkönyve, amely a szubszidiaritás elvének és a tagállamok mérlegelési jogkörének az Egyezmény preambulumába emelésével a belső jogorvoslati fórumokat még fontosabb szerephez juttatja. Elsősorban a nemzeti hatóságok és bíróságok feladata, hogy az Egyezményben foglalt emberi jogokat tiszteletben tartsák és védelemben részesítsék, a strasbourgi bíróság csak a végső védelmi vonalat biztosítja. Erre a szereposztásra a magyar jogrend kiválóan alkalmas, hiszen az Emberi Jogok Európai Egyezménye a magyar jog része, és mint ilyen, a belső fórumok előtt hivatkozható és figyelembe veendő. Ehhez nyújt segítséget ez a hiánypótló kommentár.


Kiadvány
ISBN 978 963 258 534 5
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5, keménytáblás
Terjedelem (oldalszám) 756

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Első magyar jogi könyvszalon szeptember 18-án
  • Életképek az első Magyar Jogi Könyvszalonról

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.