Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Könyvünk a végrehajtási jog részletes magyarázatát tartalmazza, a korábban megjelent kommentárokhoz képest mélyrehatóbb feldolgozását és szélesebb körű áttekintését adva a jogalkalmazás számára jelentős magyar, uniós és nemzetközi végrehajtási jogi rendelkezéseknek. A klasszikusnak mondható törvénymagyarázatok mellett a kötet a gyakorlat igényeire reagálva egyedülálló részletességgel dolgozza fel például a közjegyzői okiratok vagy a külföldi választottbírósági ítéletek végrehajtásának egyes kérdéseit.

A szerzők 2022. augusztus 1-jei időállapot szerint készítették el magyarázataikat, következésképpen a kötetben már megtalálható egyebek mellett a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnöke rendeleteinek, illetve az állam által törvényes öröklés útján megszerzett vagyontárgy értékesítésével kapcsolatos különös végrehajtási jogi rendelkezések magyarázata is. A könyv egy extra fejezetet is tartalmaz: Magyarországon elsőként – külföldi mintára – cikkről cikkre haladva mutatja be az európai számlazárolási rendelet szabályait.

A kötet a végrehajtási jog területén tevékenykedő, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek munkája. A szerzők célja az volt, hogy minden kérdést érintően elméleti szinten is megalapozott, a mindennapi gyakorlati jogalkalmazói igényeknek megfelelő kommentár készüljön el.

Kiadvány
ISBN 978 963 258 541 3
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5, keménytáblás
Terjedelem (oldalszám) 1032

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: végrehajtási jog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.