ORAC Kiadó

A kódex 2018. július 1-jén lép hatályba. Kiadónk konferenciával és könyvekkel segíti a felkészülést az új büntetőeljárási törvényre.

Az új Be. jelentőségére tekintettel kiadónk számos újdonsággal készül a tárgyalótermekben megforduló jogász szakemberek, valamint a joghallgatók számára. Október 3-án konferencián, hat „tételben” mutatjuk be az új büntetőeljárási törvényt. Előadóink a kodifikáció indulásakor meghatározó szerepet betöltő Kodifikációs Bizottság korábbi elnöke és tagjai lesznek: Bánáti János, Belovics Ervin, Erdei Árpád, Farkas Ákos és Kónya István. A megnyitó előadást pedig Tóth Mihály professzor tartja majd.

Az ősz folyamán a joghallgatók számára újra megjelentetjük – immár harmadik alkalommal – a Belovics Ervin és Tóth Mihály által írt egyetemi tankönyvet. Emellett a gyakorló szakembereknek szól majd a büntetőeljárási jog szaktekintélyei, az október 3-i konferencia fent említett előadói által jegyzett A büntetőeljárási törvény magyarázata című kézikönyvünk (Bánáti, Belovics, Erdei, Farkas, Kónya), mely terveink szerint már az év végén kapható lesz. 

Végül 2018 első negyedévére készül el a kúriai bírák kommentárjának új kiadása. A kapcsos szerkezetű kommentár előfizetői megszokhatták, hogy ez a kiadvány az ítélkezési gyakorlatra fókuszál, ezért is nevezik „bírói kommentárnak”. Szerzői kúriai bírák, valamint néhány különös szakmai ismeretet igénylő témakör (mint például a nyomozás és a vádemelés) esetében a Legfőbb Ügyészség vezető ügyészei: Akácz József, Belegi József, Belovics Ervin, Csák Zsolt, Kónya István, Láng László, Márki Zoltán, Mészár Róza, Molnár Gábor, Somogyi Gábor és Soós László. A megszokott módon ezt a kommentárt szolgáltatjuk majd elektronikusan a Jogkódex előfizetőinknek, így a JogTudor Program keretében a budapesti ügyvédeknek is.