Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Az alapítványok jelentős szerepet töltenek be a civil szférában, és számos kapcsolódási pontjuk van az üzleti élethez is. A szerzők célja komplex képet adni az alapítványokat érintő jogszabályi háttérről, bírósági gyakorlatról és ezek dogmatikai kérdéseiről, mindezt a vonatkozó adózási és illetékfizetési előírásokat is bemutatva. A kötet az alapítvány létszakaszainak megfelelően tárgyalja az alapító okirat összeállításától a megszűnésig felmerülő tárgyköröket, feldolgozva a szervezeti felépítéshez kapcsolódó ismereteket. Részletes áttekintést nyer az olvasó az alapítványokkal kapcsolatos iratok tartalmi és formai kellékeiről, a nyilvántartásba vételt, a módosítást és a megszüntetést érintő egyes anyagi jogi és eljárásjogi előírásokról.

Kiemelendő, hogy a szerzők részletes elemzést adnak a magyar magánjogba a közelmúltban bevezetett vagyonkezelő alapítvány sajátosságairól is. A vagyonkezelő alapítványok létesítése, működtetése, adózása mellett azok vagyonkezelési tevékenységéhez is számos támpontot nyújt a kézikönyv.

A könyv kiadásában partnereink voltak: a Primus Trust Zrt. és a Kelemen, Mészáros, Sándor és Társai Ügyvédi Iroda.

Kiadvány
ISBN 978 963 258 514 7
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5, keménytáblás
Terjedelem (oldalszám) 376

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: új Ptk.


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.