Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Vállalatok, ügyvédek, adatvédelmi tisztviselők, compliance-vezetők, valamint a humán erőforrás, a marketing és az informatika területén dolgozó szakemberek egyre gyakrabban szembesülnek adatvédelmi kérdésekkel. Noha az adatvédelmi tárgyú ismeretek szabadon hozzáférhetők, nehéz lehet gyorsan megérteni egy problémát anélkül, hogy elvesznénk a részletekben. Ez az a helyzet, amikor Determann adatvédelmi útmutatója segítségül hívható: azonosítja a lényeges kérdéseket, és tömör gyakorlati útmutatást nyújt egy egyre összetettebb jogterülethez, amelyet a nemzetközi jogszabályok, a technológia és a társadalom gyors változása formál.

Az adatvédelmi útmutató negyedik – magyar nyelven most először megjelenő – kiadása tükrözi az adatvédelmi jogszabályok 2017 óta bekövetkezett jelentős változásait, például az EU általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) alkalmazandóvá válását, valamint azokat a kihívásokat, amelyekkel a vállalkozások szembesülnek az adatok hasznosítása, a felhőszolgáltatások igénybevétele és az Internet of Things alkalmazása szempontjából. Mivel az adatvédelmi jogérvényesítés manapság minden eddiginél komolyabb jelentőségre tett szert, a szakemberek számára nélkülözhetetlen a magánélet védelmét érintő kulcsfontosságú koncepciók megismerése, valamint gyakorlati tanácsok a megfelelőségi programok indításával, fenntartásával és ellenőrzésével, az adatvédelmi dokumentáció készítésével, a vonatkozó feladatok és projektek hatékony kezelésével kapcsolatban. Végezetül a könyv tartalmaz egy adatvédelmi kisokos fejezetet, amely a szakkifejezések mentén dolgozza fel a legfontosabb témaköröket. Ennek a könyvnek minden compliance-felelős és vállalati jogász könyvespolcán ott kell lennie.

Szerző: Lothar Determann, Baker McKenzie LLP, Amerikai Egyesült Államok, Freie Universität Berlin, Németország, UC Berkeley School of Law és Hastings College of the Law, Amerikai Egyesült Államok

„A könyvet nagy örömmel ajánlom az adatvédelem iránt érdeklődő minden olvasónak, legyen a kapcsolódási pont akár a nemzetközi piaci szerepvállalás vagy a szabadságjogok iránti elvi érdeklődés – mindenki talál benne olyan ötleteket, gondolatokat vagy tanácsokat, amelyeket egész biztosan hasznosnak, gondolatébresztőnek fog találni.” Dr. Péterfalvi Attila, címzetes egyetemi tanár, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Elnöke

A kötet a PROVARIS Varga & Partners Ügyvédi Társulás adatvédelmi joggal foglalkozó partner ügyvédei, Liber Ádám és Bereczki Tamás tolmácsolásában jelenik meg magyar nyelven.


Kiadvány
ISBN 978 963 258 486 7
Megjelenés éve 2020
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 268

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: adatvédelem, EU-jog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.