Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

2018. január 1-jén hatályba lépett a nemzetközi magánjogról szóló 2017. évi XXVIII. törvény. A jelen kötet a kódexjellegű törvény gyakorlati alkalmazását klasszikus felépítésű, kommentárszerű, azaz paragrafusonként szerkesztett magyarázatokkal kívánja segíteni. A kommentár célja, hogy kellő elméleti alapvetésre épülő, gyakorlati megközelítésben írt, hosszabb-rövidebb glosszákkal irányt mutasson a gyakorló szakemberek: bírák, közjegyzők, ügyvédek, kormánytisztviselők, konzulok számára a nemzetközi magánjogi tényállású ügyekben. A magyarázatok a törvény rendelkezéseihez kapcsolódnak, de az egyes fejezetek elején összefoglalják az adott jogintézményekhez tartozó európai uniós jogforrásokat és nemzetközi szerződéseket is. Minden esetben tisztázzák, hogy – az elsőbbséget élvező uniós és egyezményes jogforrások tárgyi, személyi és időbeli hatályára tekintettel – mely esetekben kell a törvény szabályait alkalmazni.

A kommentár szerzői a Nemzetközi Magánjogi Kodifikációs Bizottság korábbi tagjai, akik a szabályozás koncepcionális, elméleti és gyakorlati kérdéseinek az elismert szakértői.

A kötet megjelenését támogatták:

  • a Kelemen, Mészáros, Sándor és Társai Ügyvédi Iroda
  •   a Magyar Országos Közjegyzői Kamara 
  •  a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal
  •   a Szecskay Ügyvédi Iroda


* A csomagkedvezménnyel egyidejűleg további kedvezmény nem vehető igénybe. A csomag egyes kötetei viszont külön-külön megvásárolhatóak törzsvásárlói, diák és JogTudor kedvezménnyel!

Kiadvány
ISBN 978 963 258 487 4
Megjelenés éve 2020
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 560

Címkék: nemzetközi magánjog, Nmjtv.


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.