Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Richard Whish az európai versenyjog egyik legelismertebb szaktekintélye, a King’s College London professzora.

A kiadvány nélkülözhetetlen alapmű, nem csak azoknak, akik betekintést szeretnének nyerni a versenyjog alapjaiba, hanem azon szakembereknek, illetve egyetemi hallgatóknak is, akik tovább akarják mélyíteni tudásukat az Európai Unió és az Egyesült Királyság versenyjogával kapcsolatban.

A könyv áttekinti a versenyjog elemeit és vizsgálja, hogy azok miként befolyásolják az üzleti tevékenység egyes megjelenési formáit, miközben bemutatja azt a közgazdaságtani hátteret, amelynek keretein belül a versenyjog működni képes az Egyesült Királyságban, az EU-ban és világszerte.

Részletesen elemez olyan fontos témákat, mint a fúziókontroll, a horizontális és vertikális megállapodások, az erőfölénnyel való visszaélés, a szellemi tulajdonjogok kérdése, illetve a tagállamok versennyel kapcsolatos kötelezettsége. A mű részletekbe menően taglalja az összes kulcsfontosságú jogszabályt és azok rendelkezéseit, bevezetve az Olvasót azok összefüggéseibe, a lehetséges jogkövetkezmények rendszerébe, illetve a szabályok gyakorlati alkalmazásának tapasztalataiba.

„Whish könyve megragadja és át is adja a versenyjog lényegét, ennek folytán felbecsülhetetlenül fontos és egyben könnyen kezelhető forrás.” - Student Law Journal

A könyv megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja támogatja.

Kiadvány
ISBN 978-963-258-097-5
Megjelenés éve 2010
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 1003

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Könyvbemutató
    Megjelent a versenytörvény kommentárja

Címkék: versenyjog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.