Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A több mint harmincéves modern magyar versenyjog regionális sikertörténet: történeti és szocialista előzmények után egy modern, Közép-Európában kiemelkedően fejlett jogterület jött létre Magyarországon, jelentős szakirodalommal és kiterjedt bírósági gyakorlattal. Ennek egyértelmű jele, hogy a versenyjogi jogfejlődés fő aktora ma már nem a versenyhatóság, hanem a bíróságok.

A Versenyjogi kézikönyv a magyar versenyjog alapműveként kimerítő jelleggel összesíti a terület elméletét és gyakorlatát a versenyszabályok autentikus értelmezését adó bírósági esetjog alapján. Fontos értéke a könyvnek, hogy a versenyjog független, a gyakorlatban használható elemzését adja, amely mind a versenyszabályoknak való megfelelésben, mind pedig a versenyfelügyeleti eljárásokban iránymutatást ad. A könyv fontos érdeme annak gyakorlatorientáltsága mellett, hogy úgy nyújt segítséget a jogalkalmazás részleteiben elmélyülőknek, hogy közben a témában nem jártas jogászok számára is világos, közérthető támpontokat ad az eligazodáshoz.

Nagy Csongor István hazánk meghatározó versenyjogi szaktekintélye, műveit számos (magyar és európai) bíróság idézi. Egyetemi tanár (SZTE ÁJTK, BME GTK), tudományos tanácsadó (Társadalomtudományi Kutatóközpont), a Közép-Európai Egyetem állandó vendégtanára és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem társult professzora, ügyvéd és választottbíró. A kötet egyik lektora kúriai bíró, a másik egy nemzetközi ügyvédi iroda partnere. 

A kötet megjelenését támogatták:

  • Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.

  •  OTP Bank Nyrt.

  • Társadalomtudományi Kutatóközpont

Kiadvány
ISBN 978 963 258 536 9
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5, keménytáblás
Terjedelem (oldalszám) 596

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: versenyjog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.