Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Jelentős magánvagyonok tervezése és kezelése során számos jogterület szabályait kell alkalmazni. A szerteágazó ösvények, a gyakori leágazások és csapdák miatt könnyen érezheti magát úgy az ügyfél és a szakértője, mintha egy vagyontervezési útvesztőben kellene megtalálnia a helyes utat. Az útvesztővel ellentétben a labirintus egyetlen kanyargós úttal rendelkezik, félrevezetések nélkül, kijárattal, vagyis elérhető céllal. A vagyontervezési labirintus esetében tehát nem a megtévesztés, hanem a kulturális értelemben vett beavatás a cél.

Az útmutató innovatív módon ötvözi a tudományos szakkönyvek világát a modern menedzsmentkiadványok hangvételével, számos gyakorlati példával segítve a jogi háttér könnyebb megértését. A könyv különlegessége, hogy mindhárom jogintézményhez egy-egy család története kapcsolódik „regény a regényben” jelleggel, és e történeteken keresztül olyan valósnak tűnő élethelyzeteket ismerhetünk meg, amelyek indokolttá teszik a szofisztikált vagyontervezést. Ily módon egy építőipari vállalkozó, egy balatoni borász és egy exbróker üzleti lépéseit kísérhetjük végig a vagyontervezési labirintusban.

Az adatkezelési botrányok időszakában egyre többen vágynak „üzleti magánéletre” – ennek jogszerű védelmezői lehetnek a bemutatott vagyontervezési módszerek. A tervezés során kiemelt szempont az adózás, hiszen egy befektetés versenyképességét vagy egy generációs vagyontranszfer megvalósítását jelentős mértékben befolyásolja a fizetendő adó. Ezért a könyv kiterjed az adózási és a titoktartási kérdésekre, valamint a tulajdonosi struktúrát érintő szabályokra is.

A vagyontervezési labirintusban való barangolásra nemcsak jogászokat invitálnak a szerzők, hanem reményeik szerint az üzleti életnek azok a szereplői is haszonnal tájékozódhatnak belőle, akik számára fontos, hogy „ne egy kosárban tartsák az összes tojást”.

Kiadvány
ISBN 978 963 258 528 4
Megjelenés éve 2021
Formátum A/5, kartonált
Terjedelem (oldalszám) 212

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: bizalmi vagyonkezelés


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.