Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A gyermekvédelmi szakemberek számára nélkülözhetetlen kézikönyv címében jelzett hármas megközelítés a könyv stabil alappillére. Tartalma egyértelművé teszi, hogy a szerzők komplex módon közelítik meg a gyermekek védelmét, bemutatva a gyermeki jogok elméletét és érvényesülésének gyakorlatát, a szülői jogok és kötelességek tartalmát, valamint a gyermekvédelmi rendszerben végbement szakmai változásokat.  

A kötet a gyermekvédelmi rendszert alapvetően meghatározó és többször módosított gyermekvédelmi törvény mellett feldolgozza a Polgári Törvénykönyv megújult Családjogi Könyvét, valamint a Gyermek jogairól szóló Egyezményt. Ugyanakkor a hazai jogszabályokon kívül egyre jelentősebb a nemzetközi normák szerepe is, ezért az ENSZ, az Európa Tanács, valamint az EU jogforrásaira szintén kitérnek a szerzők. 

A szerzők a családjog és a gyermekvédelem kiváló elméleti és gyakorlati szakemberei, mindketten évtizedek óta e jogterületek egyetemi oktatói. A Gyermeki jogok, gyermekvédelem című könyvük három kiadást ért meg, és kiemelkedően keresett volt az olvasók körében. A kibővült címet viselő, 2015-ben megjelent, ugyancsak sikeres kiadás most hatályosított és bővített kötete a jogalkalmazóknak, valamint az egyetemi alapképzésben, továbbképzésben részt vevő hallgatóknak segít eligazodni ezen a nagy jelentőségű jogterületen.


Kiadvány
ISBN 978 963 258 556 7
Megjelenés éve 2022
Formátum B/5, keménytáblás
Terjedelem (oldalszám) 428

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mindennapi családjog, tizenegyedik alkalommal

Címkék: új Ptk., családi jog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.