Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

2018. január 1-jén hatályba lépett a nemzetközi magánjogról szóló 2017. évi XXVIII. törvény, amelyhez e kötet előzményeként klasszikus felépítésű, paragrafusonként szerkesztett magyarázatokat tartalmazó kommentár jelent meg 2020-ban. A kommentár nem fogja át a Magyarországon hatályos nemzetközi magánjogot, mert jelentős körben nem a törvény, hanem az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó rendeletei alapján kerül sor a felmerülő joghatósági kérdések megválaszolására, a nemzetközi jogszabály-összeütközések feloldására, az alkalmazandó jog meghatározására, a külföldi ítéletek elismerésére és végrehajtására. Az átfogó kommentár ikerpárjaként ennek a kötetnek a tanulmányai dolgozzák fel a nemzetközi magánjogi tárgyú európai uniós rendeletek gyakorlatát az Európai Bíróság ítéletei alapján.

A kötet az ítéletek tudományos igényű, egyben a gyakorlatra orientált elemző feldolgozásait tartalmazza, célközönsége a nemzetközi magánjogot értő jogászok köre. A tanulmányok bemutatják az uniós rendeleti szabályozást és az ahhoz kapcsolódó korábbi európai bírósági gyakorlatot, az adott ügyben lezajlott tagállami alapeljárást és az abban felmerült jogkérdéseket, összefoglalják a főtanácsnok indítványát, a bírósági döntés rendelkező részét (ratio decidendi) és jogi indokait. Ezt követően a szerző kifejti elemző, kritikai megállapításait, ismerteti a bel- és külföldi szakirodalmi álláspontokat és végül értékeli az ítélet jelentőségét.


* A csomagkedvezménnyel egyidejűleg további kedvezmény nem vehető igénybe. A csomag egyes kötetei viszont külön-külön megvásárolhatóak törzsvásárlói, diák és JogTudor kedvezménnyel!


Kiadvány
ISBN 978 963 258 513 0
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5, keménytáblás
Terjedelem (oldalszám) 460

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: nemzetközi magánjog, EU-jog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2022 ORAC Kiadó Kft. | Minden jog fenntartva.