ORAC Kiadó

Az új Polgári Törvénykönyvről szóló kommentárunk legutolsó, 2014. őszi aktualizálása óta a kódex több alkalommal módosult, utoljára és legjelentősebben a 2016. június 13. napján elfogadott 2016. évi LXXVII. törvény által. Ez a módosítás a személyiségi jogok, a szülőtartás, a vezető tisztségviselői felelősség, a semmisségi okok, a zálogjog és az óvadék, valamint az értékpapírjog szabályozását érintette. Kiadónk Ptk. magyarázata három formában („kapcsos”, kézikönyv és elektronikus) érhető el, melyek tartalmukban megegyeznek. A módosításra tekintettel 2016. augusztus végére tervezzük, hogy a Ptk. „kapcsos” kommentárját, valamint annak elektronikus, Jogkódexbe integrált változatát aktualizáljuk. A Jogkódex használói, így a BÜK JogTudor programjának kedvezményezettjei is, ekkortól fogják elérni termékükben az aktualizált szöveget.

A hatkötetes, kézikönyv Ptk.-magyarázat új, harmadik kiadásának megjelenési időpontja várhatóan az év vége. Ennek oka az, hogy ősszel a Ptk. újabb módosítása várható. Az új kiadásba már a küszöbönálló módosítást is fel kívánjuk dolgozni. Ez azt is jelenti, hogy a „kapcsos” és az elektronikus kommentár egy időre – várhatóan csak néhány hónapra – „le fogja előzni” a kézikönyv változatot, ami annak aktuálisságát illeti.

A várható újabb Ptk.-módosításra tekintettel szerzőink augusztusban csak a Ptk. szövegében bekövetkezett változásokhoz kapcsolódó magyarázatokat dolgozzák át. A kiadó az év végére tervez egy mélyebb aktualizálást, mely a várható újabb módosításon túl a Ptké. és a kapcsolódó jogszabályok változását, valamint a bírói gyakorlat fejlődését is feldolgozza majd. A „kapcsos” kommentár újabb frissítése mellett ekkor kerülne sor tehát a hatkötetes változat új kiadásának a megjelentetésére is.

Fejlemény a hírrel kapcsolatban! A "kapcsos" kommentár pótlapcsomagjának megjelenése: 2016. szeptember 8.

Az elektronikus kommentár frissítése 2016. szeptember 13-án történt meg.